Bay Hagebeek over leven in de 21ste eeuw

Less than 52 – start schrijfproject

L

21 September 2021

Ik word 50 …

… over precies 52 weken.

Volgend jaar word ik 50 en wie zegt dat ik deze leeftijd haal of nog ouder word? Toch kijk ik nu al enigszins terug op de periode toen ik jong was vanuit het ‘nu’: de periode tot aan mijn ‘middelbare’ leeftijd, op dit moment ook nog als ouder van twee hele jonge kinderen.

Ik geef dat getal 50 al heel lang een negatieve lading maar in het afgelopen jaar kickte het besef nog meer in. Ik word een ouwe lul. Daar is mijn omgeving het niet mee eens, want ’50 is het nieuwe 40’, ‘die leeftijd had ik jou totaal niet gegeven’, ‘je bent jong van geest’ enzovoorts, maar ik zelf kan er niet om heen.

50

‘Je bent zo oud als je je voelt’, is ook een veelgehoord antwoord op mijn mijmeringen over 50. Dat kan best en ik heb het geluk nog in uitstekende fysieke en mentale conditie te zijn, maar mijn systeem, mijn stoffelijk lichaam wordt gewoon ouder. Ik wil met dat besef bewuster omgaan. Dat ik nog alles uit het leven wil en kan halen op de manier die bij mij past, zonder streven en moeten, maar dat het ook is zoals het is.

50

Mijn laatste levensjaar tot aan mijn 50ste wil ik zo bewust mogelijk leven, zonder ‘moeten’ overigens. Ik volg mijn leven in dit jaar zoals Stephen Levine dat deed in zijn boek ‘A Year to live’ (Een jaar leven..alsof het je laatste is).

Om dit vorm te geven probeer ik minimaal iedere week, dus minimaal 52 keer, één blog te plaatsen waarin ik schrijf over wat mij bezighoudt of opvalt, wat ik achter mij wil laten of juist wil cultiveren.

Wat blijft er over van mijn overtuigingen, waarden, angsten, emoties en belangrijk gemaakte eigenschappen als ik een jaar zo voluit ga leven omdat het wel eens mijn laatste kan zijn?

Kan ik überhaupt voldoen aan de belofte aan mijzelf om iedere week een blog te schrijven? En wat gebeurt als mij dat niet lukt?

Mijn intentie is om zoveel mogelijk mijn hart te volgen, op een open manier te leven, mensen te ontmoeten en dingen te doen die mij waardevol lijken.

Je kunt mij volgen op deze pagina, of de blogs in je mailbox ontvangen.

Add Comment

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By bayhagebeek
Bay Hagebeek over leven in de 21ste eeuw

Social media

Categorieën

Created by Bay Hagebeek
All rights reserved 2024